Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، اینترنت اشیاء و هوشمند سازی دو ابزار مناسب، برای پیشرفت به شمار می‌آیند. درواقع برنامه‌ریزی صحیح و طبقه بندی مشکلات شهری به ویژه در حوزه انرژی به ما کمک می‌کند، اولویت‌ها را به خوبی بشناسیم و سپس برای حل آن مشکلات از سامانه‌های هوشمند و اینترنت اشیا استفاده کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این همه بالا بودن قیمت تجهیزات هوشمند و نبود حمایت مناسب سبب شده، سامانه‌های هوشمند برای تظاهر به مایه داری و در ساختمان‌های مجلل اجرا شود.

تجربه داشتن خانه هوشمند چگونه است؟

مالک یکی از خانه‌های هوشمند شهر اصفهان در گفتگو با خبرنگار ما گفت: مجهز کردن منزل مسکونی به سامانه‌های هوشمند سبب صرفه جویی در مصرف آب، برق و به ویژه زمان است.

او افزود: صرفه‌جویی و کاهش مصرف انرژی که رهاورد این سامانه‌های هوشمند است، هزینه اجرای این آن‌ها را در خانه به خوبی جبران می‌کند.

این مالک خانه هوشمند اظهار کرد: در خانه هوشمند شما فقط با اشاره یک دکمه در برنامه تلفن همراه یا ارسال پیام کوتاه، طرح مورد نظرتان را قبل از رسیدن به خانه، اجرا می‌کنید: برای نمونه با اجرای حالت مهمان کرکره‌ها نیمه باز، نور خانه تنظیم و کتری برقی روشن می‌شود.

او بیان کرد: اگرچه با زدن چندین دکمه، می‌توان وسایل خانه را کنترل کرد، اما یادگیری و نحوه استفاده از وسایل هوشمند کمی دشوار است، علاوه بر این زیر نظر داشتن همه چیز مثل زمان روشن بودن چراغ اتاق و... برای همه خوشایند نیست.

عملکرد سامانه‌های هوشمند چگونه است؟

سعید رمضانی مجری سامانه‌های مدیریت و کنترل هوشمند ساختمان در گفتگو با خبرنگار ما گفت: عملکرد سامانه‌های هوشمند، بر مبنای یکپارچگی تجهیزات است که شما با چند دکمه بتوانید، تمام یا بخشی از آن تجهیزات را در کنترل خود درآورید.

او اضافه کرد: سامانه‌های هوشمند را هم از طریق اتصال سیم و هم از طریق اتصال وای فای، می‌توان راه‌اندازی کرد، بنابراین محدودیتی دراجرای آن‌ها در بخش خانگی و صنعتی نیست.

این مجری سامانه‌های مدیریت و کنترل هوشمند ساختمان اظهار کرد: از دلایل اصلی اجرای سامانه‌های هوشمند، در بخش خانگی ذخیره سازی ۳۰ تا ۴۰ درصدی انرژی، احساس راحتی بیشتر، همچنین افزایش ارزش افزوده ساختمان است.

رمضانی عنوان کرد: هزینه اجرای سامانه هوشمند بر اساس نوع مدل و قابلیت‌ها متفاوت است و می‌توان گفت هزینه اجرای سامانه هوشمند در هر واحد مسکونی از ۲۰ میلیون تومان آغاز می‌شود.

هوشمند سازی در سطح کلان؛ از تعریف تا اجرای صحیح

 پیمان معلم استاد دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه اصفهان در گفتگو با خبرنگار ما گفت: سامانه‌های هوشمند، با توجه به اطلاعات مختلفی که از اطرافش می‌گیرد، رفتار متناسبی از خود نشان می‌دهد، برای مثال سامانه‌ای که در گلخانه اجرا می‌شود، رفتار گلخانه دار را (به عنوان فرد خبره) تقلید می‌کند و در مواقعی می‌تواند جایگزین فرد شود.

او اضافه کرد: همان طور که یک فرد خبره و آموزش دیده با نگاه به محیط گلخانه میزان آب، دما و نور را تنظیم می‌کند، سامانه‌های هوشمند هم می‌توانند همان رفتار انسان را مدلسازی کند.

این استاد دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه اصفهان تاکید کرد: مدلسازی رفتار انسان از سطح خیلی پایین مثل ربات جاروبرقی تا سامانه‌های پیچیده‌تر مثل کنترل خودرویی که با سرعت زیاد حرکت می‌کند امکان پذیر است.

معلم اظهار کرد: توسعه اقتصادی و اجتماعی بدون هوشمندسازی امکان پذیر نیست؛ اگر اطلاعات جامعی از وضع شهر وجود نداشته باشد، نمی‌توان اقدام مناسبی برای توسعه شهری انجام داد.

او بیان کرد: زیر ساخت اصلی مورد نیاز، زیرساخت ارتباطی مثل فیبر نوری و اینترنت پرسرعت است، همچنین ایجاد زمینه فرهنگی، به شیوه‌ای که مردم به یادگیری نحوه کار و استفاده از سامانه‌های هوشمند، احساس نیاز کنند.

این استاد دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه اصفهان در پایان خاطرنشان کرد: همان طور که بسیاری از فناوری‌ها مثل تلفن همراه به مرور زمان در کشور توسعه پیدا کردند، هوشمند سازی و استفاده از اینترنت اشیا هم به طور گسترده در کشور ما امکان پذیر است.

با توجه به ضرورت مصرف بهینه انرژی و مشکلاتی که به ویژه تامین برق وجود دارد، هوشمند سازی باید راهکاری برای افزایش صرفه جویی باشد نه شکل جدیدی از فناوری که در اختیار طبقه اجتماعی خاصی قرار دارد و یا بدتر از آن: مُد جدیدی برای نشان دادن مایه داری!

در واقع هوشمندسازی و استفاده از اینترنت اشیا اگر با ایجاد بستر فرهنگی مناسب، حمایت و مشوق اقتصادی، زیر ساخت‌های ارتباطی و در نهایت با مدیریت صحیح همراه باشد، راهگشای مناسبی در حل مشکلات شهر است.

گزارش از مهران اسماعیلی

انتهای پیام/ص

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: خانه هوشمند توسعه شهری سامانه های هوشمند خانه هوشمند هوشمند سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۶۴۵۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دردسرهای افزایش بیش‌ازحد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده

بهره‌وری انرژی برای آینده‌ای پایدار حیاتی است، با این حال افزایش بیش‌ازحد استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر بدون وجود زیرساخت‌های کارآمد و مدیریت مصرف، جهان را با مشکلات بسیار مواجه می‌کند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، اتلاف انرژی یک مشکل بزرگ است و حدود سه‌چهارم انرژی جهانی به دلیل سیستم‌ها یا زیرساخت‌های ناکارآمد و رفتارهای مصرف نادرست هدر می‌رود. بهره‌وری انرژی اغلب به نفع افزایش ظرفیت انرژی تجدیدپذیر نادیده گرفته می‌شود، حال آن‌که بهبود آن و کاهش اتلاف انرژی می‌تواند انتشار کربن را پایین آورد، در هزینه‌ها صرفه‌جویی کند و بار تولید انرژی سبز را کاهش دهد. از آنجا که دولت‌ها بر توسعه ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر خود تمرکز می‌کنند، بسیاری از آن‌ها یک عنصر حیاتی برای تقویت امنیت انرژی پاک یعنی مدیریت زباله‌های انرژی را نادیده می‌گیرند.

دردسرهای افزایش اتکا به انرژی‌های تجدیدپذیر

کشورها در سراسر جهان باید سیستم‌های موجود خود را اصلاح کنند تا اطمینان حاصل شود که انرژی در حمل‌ونقل و استفاده از بین نمی‌رود و شبکه‌های برق آماده پذیرایی از پروژه‌های انرژی پاک جدید می‌شوند که انتظار می‌رود طی دهه‌های آینده ارائه شوند.

این توسعه نیازمند تمرکز بیشتر بر کاهش اتلاف انرژی به جای افزایش ظرفیت انرژی تجدیدپذیر است، زیرا جایگزینی انرژی‌های فسیلی با انرژی‌های تجدیدپذیر بدون توجه به کارآمدی و کاهش مصرف در عمل بی‌فایده خواهد بود. یکی از موارد مشکل‌ساز در این زمینه برای اروپا، عرضه بیش از حد پنل‌های خورشیدی از چین به‌دنبال افزایش اهداف ظرفیت انرژی خورشیدی خود توسط دولت‌ها است.

چین در تولید مقادیر زیادی پنل با هزینه کم بسیار موفق بوده است. این امر به تولید بسیار کمتر پنل‌های خورشیدی در مناطق گران‌تر مانند اروپا و اتکای بیشتر به چین برای تهیه پنل‌های خورشیدی در سراسر جهان منجر شده و رقابت تولیدکنندگان داخلی را با مشکل مواجه کرده است. به این ترتیب دولت‌ها به فکر وضع تعرفه‌هایی بر صادرات انرژی‌های تجدیدپذیر چین هستند که به زودی به ایالات متحده نیز راه پیدا خواهد کرد.

انتظار می‌رود چین مقادیر زیادی پنل‌های خورشیدی را به کشورهای سراسر جهان بفروشد و به آن‌ها امکان توسعه پروژه‌های انرژی خورشیدی کم‌هزینه را بدهد. این امر نشان‌دهنده پیشرفت چشمگیر در فناوری انرژی خورشیدی است، با این حال می‌تواند منجر به اتکای بیش از حد به افزایش ظرفیت به جای بهبود کارایی در تمام منابع انرژی و کاهش مصرف انرژی شود.

بهره‌وری انرژی از لحاظ تاریخی بیشترین سهم را در کاهش گازهای گلخانه‌ای به ارمغان آورده است. معرفی مجدد آن برای عصر انرژی‌های تجدیدپذیر و دستیابی به اهداف کربن‌صفر خالص تا سال ۲۰۵۰، بشر را قادر می‌سازد تا به این روند ادامه دهد.

برخورداری از شانس مبارزه با تغییرات آب‌وهوایی و پای‌بندی به توافق‌نامه پاریس در سال ۲۰۱۵ برای رسیدن به هدف کربن‌صفر خالص و حفظ گرمایش جهانی به زیر ۱.۵ درجه سانتی‌گراد، نیازمند بهره‌وری انرژی است. بهره‌وری انرژی می‌تواند یک‌سوم صرفه‌جویی کربن مورد نیاز را تا رسیدن به کربن‌صفر خالص تأمین کند و با برق‌رسانی هرچه بیشتر سیستم انرژی خود، ایجاد انعطاف‌پذیری در عرضه، تقاضا و ذخیره‌سازی انرژی و استفاده مجدد از گرمای اتلاف‌شده، کارایی انرژی را افزایش می‌دهد.

بهره‌وری انرژی در اروپا

مهندسی سیستم انرژی آینده نشان می‌دهد که اتحادیه اروپا و بریتانیا ممکن است بتوانند با به حداکثر رساندن پتانسیل تقاضا، هزینه‌های اجتماعی سالانه ۱۱.۲ میلیارد دلاری را تا سال ۲۰۳۰ و ۱۶.۶ میلیارد دلاری را تا سال ۲۰۵۰ کاهش دهند. این انعطاف‌پذیری به این مناطق کمک می‌کند تا انتشار گاز کربن‌دی‌اکسید خود را تا حدود ۴۰ میلیون تن کاهش دهند و تولید برق از گاز طبیعی را به میزان ۱۰۶ تراوات ساعت یا حدود یک‌پنجم مصرف گاز طبیعی اتحادیه اروپا برای تولید برق نسبت به سال ۲۰۲۲ کاهش دهد. انتقال از سوخت‌های فسیلی به یک سیستم کاملاً الکتریکی می‌تواند تا ۴۰ درصد از مصرف انرژی نهایی را کاهش دهد.

بهره‌وری انرژی در فناوری‌های نوظهور

اطمینان از بهره‌وری انرژی در فناوری‌های نوظهور نیز بسیار مهم است. بازار هیدروژن با سرعتی بالا در حال رشد است، زیرا دولت‌ها و شرکت‌ها در سراسر جهان به دنبال جایگزین‌های سوخت پاک‌تر برای نیرو دادن به صنایعی مانند تولید و هوانوردی هستند. تبدیل انرژی تجدیدپذیر به هیدروژن از طریق الکترولیز به مقادیر زیادی انرژی نیاز دارد که بسیاری معتقدند بهتر است به‌طور مستقیم به‌عنوان برق مورد استفاده قرار گیرد. بنابراین جهان باید فناوری‌های الکترولیز با راندمان بالا را برای بهبود فرآیند تبدیل و تمرکز بر کاهش تقاضا برای هیدروژن توسعه دهد. به این ترتیب یکپارچه‌سازی استراتژیک بخش‌هایی که گرمای اضافی را برای کاهش تقاضای انرژی و افزایش کارایی به کار می‌برند، ممکن و ضروری است.

تا پایان دهه تا ۵۳ درصد از انرژی ورودی جهانی به‌عنوان گرمای اضافی هدر می‌رود، اما این گرما می‌تواند برای تأمین انرژی ماشین‌آلات و همچنین گرمایش ساختمان‌ها و آب استفاده می‌شود.

سیستم‌های انرژی موجود در سطح جهانی بسیار ناکارآمد هستند و تقاضای انرژی در جهان همچنان در حال افزایش است. بنابراین، دولت‌ها در تلاش هستند تا به سرعت منابع انرژی موجود را با انرژی‌های تجدیدپذیر جایگزین کنند تا از تلاش‌های کربن‌زدایی حمایت کنند. در این میان برای کاهش ناکارآمدی‌ها و مهار مصرف غیرضروری انرژی، کار چندانی انجام نمی‌شود. بهبود بهره‌وری انرژی و کاهش استفاده بیش از حد به کاهش انتشار کربن و همچنین کاهش بار دولت‌هایی که به دنبال افزایش تولید انرژی سبز با سرعتی ناپایدار هستند، کمک می‌کند.

کد خبر 748687

دیگر خبرها

  • ابتکار وزارت نیرو برای حل بحران خاموشی‌ها؛ راه‌اندازی پویش!
  • پرداخت ۳۸ میلیارد تومان پاداش به کم مصرف‌ها
  • پیش بینی ناترازی ۱۰ تا ۱۱ هزار مگاواتی برق در تابستان
  • بیش از ۸۰ میلیون جایزه غیرنقدی پیش‌بینی شده برای خوش‌مصرف‌ها
  • افتتاح مرکز پایش هوشمند انرژی برق در همدان
  • یک بام و دوهوای دولت برای کولرهای گازی: تبلیغ ممنوع؛ فروش آزاد، قاچاق رها!
  • جزئیات اجرای استاندارد «برچسب انرژی ساختمان» در ادارات
  • دردسرهای افزایش بیش‌ از حد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • دردسرهای افزایش بیش‌ازحد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • پافشاری بر پدیده «اوج نفت» هرج و مرج انرژی را تشدید می‌کند